Rian Janssen

Wie ben jij?
Ik ben Rian Janssen, geboren en getogen oppe Ruiver. Ik ben getrouwd met ‘nne Offenbekker, Herman Franssen en moeder van twee volwassen kinderen Koos en Loes. Ik werk als adviseur ontwikkeling en mobiliteit en ik ben sinds de oprichting lid van Samen Verder Beesel. Ik ben sinds 2018 gemeenteraadslid namens onze mooie partij.

Waar word jij blij van?
Ik kan heel blij worden van de kleine dingen in  het leven. De zon die op mijn gezicht schijnt, de spelende kinderen in de speeltuintjes, de keuvelende dametjes op een bankje. Kleine dingen die de moeite waard zijn als je ze wilt zien. Kleine dingen die voor iedereen bereikbaar zijn. Blij word ik ook van een goed gesprek en al helemaal als ik de ander heb kunnen helpen of een zetje in de goede richting heb kunnen geven.

Waar word jij niet blij van?
Ik word niet blij van ongelijkheid. Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ongelijkheid tussen rijk en arm. Waar het kan probeer ik mijn steentje bij te dragen om hier iets aan te doen. Via de lokale politiek in de eigen gemeente maar ook via een kleine stichting in een arm gebied in Malawi.
Ook van ongelijkheid als gevolg van afkomst, religie of geaardheid word ik niet blij. We zijn allemaal mensen, ieder met z’n eigen achtergrond, z’n eigen idealen, z’n eigen voorkeuren. Anders is niet beter of slechter.

Waar kunnen we jou van kennen?
Je zou mij kunnen kennen als bestuurslid van ós zjwumbad De Bercken. Dit doe ik met veel plezier al sinds 2004. We hebben een geoliede organisatie en het geeft ieder jaar weer veel voldoening om te zien hoe gespeeld en gespetterd wordt.
Je zou mij ook kunnen kennen van de vastelaoves. Zolang als ik me kan herinneren, ga ik met de optocht mee. De laatste jaren met onze vrouwengroep de Blome. Met deze groep doen we ook al een aantal jaren met de leedjesaovend mei. Ik schrijf de tekst en mijn zoon zet er een leuk muziekje onder.
Je zou mij ook kunnen kennen van mijn artikelen over Malawi die ik op facebook deel. Ik ben bestuurslid van de Nazareth Foundation Malawi. Een kleine stichting die projecten opzet en ook zelf uitvoert.
En natuurlijk zou je mij kunnen kennen als gemeenteraadslid voor Samen Verder Beesel.

Samen komen we verder!