Samen Verder eropuit!

Zaterdagmiddag 16 juni, een lekker zonnetje, een zacht briesje en een goed gezelschap. Optimale omstandigheden voor een fietstocht, de eerste ledenactiviteit van Samen Verder Beesel. Een fietstocht niet alleen bedoeld als gezellig uitje maar ook bedoeld om eens wat dieper in te zoomen op een thema. Het thema van deze fietstocht was: kamperen in de gemeente Beesel.

De tocht voerde langs de drie campings die de gemeente rijk is: Natuurplezier bij de grens, de Petrushoeve en ’t Eyveld in Beesel. Enthousiaste en bevlogen ondernemers/beheerders vertelden over het ontstaan, over hun plannen en over hoe de campinggasten deze regio ervaren.

Het bleek een fietstocht te worden van verwondering en bewondering. Verwondering over de grootte van de campings Natuurplezier (55 campingplaatsen en nieuwe, luxe cabins) en de Petrushoeve (meer dan 100 plaatsen). Verwondering over de ruime plaatsen en het aantal bezette plaatsen terwijl de vakantieperiode nog niet eens begonnen is. Verwondering over de heerlijke rust die alle drie de campings uitstralen. Bewondering voor hun ondernemerschap. Bewondering voor de wijze waarop zij onze gemeente op de toeristische kaart zetten.

De campinggasten komen voor de rust maar vooral ook voor onze mooie omgeving. Wandelen en fietsen door Meerlebroek, het open buitengebied, de Maasplassen, georganiseerde wildtochten over het Duitse lager, pittoreske dorpsgezichten, Venlo en Roermond dichtbij. Kamperen in onze gemeente is voor de meeste inwoners van de gemeente Beesel niet iets waar vaak bij stilgestaan wordt. Zonde eigenlijk want er gebeuren op dit vlak echt mooie dingen in onze gemeente. Een tip van ons is dan ook: fiets eens als toerist door onze gemeente. Kijk met de ogen van een buitenstaander naar al het moois dat de gemeente te bieden heeft.

Wil je de volgende keer met onze ledenactiviteit mee doen? Word lid van Samen Verder Beesel (klik op de rode knop op deze pagina).