Mooie initiatieven door Blie in Beesel Drakedörp

Op dinsdag 7 mei werden de raadsfracties in Beesel bijgepraat over de diverse zaken waar de vier werkgroepen van Blie in Beesel Drakendörp mee bezig zijn. Wij, van Samen Verder Beesel, waren zeer verrast over de professionaliteit van de werkgroepen. Ze gaven blijk van visie en ambitie om daadwerkelijk iets te betekenen voor het kerkdorp Beesel. Op het gebied van wonen, voorzieningen, verenigingen en communicatie werden de visie, de ambitie en de uitdagingen waar ze voor staan geschetst.

Wat vooral heel mooi doorklonk in alle verhalen was het enthousiasme en de positiviteit om er samen de schouders onder te zetten en de vastberadenheid om de doelen te bereiken. Een schoolvoorbeeld van niet afwachten maar het gewoon samen doen. Niet opgelegd van hogerhand maar gewoon vanuit de Beeselse gemeenschap. Mooi bijvoorbeeld dat de 14 grote verenigingen van Beesel samen aan tafel zitten om te bekijken waar ze kunnen samenwerken op het gebied van vrijwilligers, bestuur en accommodaties. Sjiek was ook dat er die avond niet werd gesproken over geld. (Later die week zou de begroting worden aangereikt aan het college.) Kortom, het was een avond met een gouden randje. Onze complimenten aan Blie in Beesel Drakendörp, ga vooral zo door!

Namens de fractie van Samen Verder Beesel