Wij stemmen vóór de toekomst van stichting zwembad de Bercken.

In de raadsvergadering van december staat het algemeen belangenbesluit zwembad de Bercken op de agenda. Dit besluit is nodig zodat de vrijwilligersorganisatie van het zwembad de jaarlijkse subsidie kan ontvangen. Samen Verder zegt volmondig “ja” tegen dit besluit. De stichting exploiteert al meer dan 25 jaar succesvol het zwembad met vrijwilligers. En wie wel eens een kijkje genomen heeft bij het zwembad heeft gezien dat het zwembad met zijn tijd meegaat.

Als het algemene belangenbesluit niet genomen wordt, betekent dit het einde van de subsidie en daarmee ook het einde van de vrijwilligersorganisatie. Iedere commerciële partij kan dan een bod uitbrengen. Ton Derks van het Drakenrijk heeft aangegeven dat hij het zwembad wil overnemen. Is dat wat we willen? Van een familiezwembad met laagdrempelige prijzen naar een commercieel zwembad?  Samen Verder is vol lof over wat stichting zwembad de Bercken de afgelopen 25 jaar heeft neergezet en betekent voor onze gemeenschap. Laten we hier trots op zijn en dit niet verkwanselen aan een commerciële partij. De VLP zet vraagtekens bij de huidige overeenkomst met het zwembad en wil een evaluatie. Een evaluatie is wat ons betreft natuurlijk goed maar laten we dit niet verwarren met het algemene belangenbesluit. Dit besluit gaat alleen maar over de vraag: willen we een laagdrempelig vrijwilligers zwembad of willen we een commercieel zwembad? Samen Verder kiest voor de vrijwilligers!